top of page

Specialister i
grafisk design

I al beskedenhed tør vi godt at udnævne os selv til specialister i grafisk design. Mange års erfaring i branchen betyder, at vi efterhånden har prøvet det meste. Vi ved, hvordan vi skal løse alle opgaver, store såvel som små.

 

Grafisk design er annoncen i avisen. Det er det digitale banner, der kører over skærmen på dit nyhedssite. Det er alle dine digitale illustrationer. Det er opsætningen af bøger og tryksager. Hvis du eksempelvis skal have lavet en annonce til avisen, til bussen eller til digitalt brug, så handler det om både at få dit budskab ud og skabe balance i farver, tekstfonte og logo. Og det skal selvfølge alt sammen hænge sammen med dit brands visuelle identitet, så det hele går op i en højere enhed.

Og hvorfor er det grafiske design overhovedet vigtigt?

Tja, du kan prøve at se, hvordan dit brand klarer sig med en stærk visuel identitet, der er udarbejdet af nogle, der er specialister i grafisk design, og hvordan du klarer dig uden … 

Du har helt sikkert set eksempler på både godt grafisk design og mindre heldigt grafisk design. Det gør en forskel. Du er garanteret mere tilbøjelig til at købe produkter fra brands med smukt grafisk design. Det samme gør sig gældende for din målgruppe.

 

Med godt - og det rigtige - grafiske design står dit brand langt stærkere. Det grafiske design er i bund og grund den visuelle fortælling gennem billeder, grafik og farver. Grafisk design er i høj grad med til at formidle dine produkter, og du kan se det som dit brands visuelle kommunikation. Derfor bør grafisk design være en af kerneelementerne i din markedsførings- og kommunikationsstrategi. Sammen kan vi skabe en rød tråd i dit brands grafiske design, så du kan fortælle de gode historier og komme ud med dit budskab.

Grafisk design består primært af følgende fire elementer:

VEKTOR GRAFIK

Hos A Pretty Good Company elsker vi vektorgrafik. Vektorgrafik er i al sin enkelthed egentlig bare et element, der er opbygget af punkter. Lad os tage et kig på vores logo: Elefanten på bolden. Det er bygget op af punkter. Det giver mulighed for at ændre på formen ved at trække i punkterne og dermed skabe din helt egen grafik. Det er også muligt at ændre farve og lægge skygger på. Derudover har du med vektorgrafik mulighed for at forstørre grafikken, uden at den mister kvalitet. Det betyder altså, at du uden problemer kan benytte dit logo til storformatprint, såsom skilte og bannere.

TEKST

Det er vigtigt, at du vælger den helt rigtige skrifttype til dit projekt. Skrifttypen kaldes i fagsprog for fonten, og den er i høj grad med til at definere dit budskab. De fleste af os har adgang til programmer, såsom Word, PowerPoint og Paint, og derfor er standard skrifttyperne i disse programmer også overbrugte, og de kan næsten fremstå en smule uprofessionelle. Du kan med fordel lade dig inspirere af de store brands indenfor dit felt. Disse brands vil ofte have gennemtænkt deres valg af fonte ganske nøje, så de passer til deres brand, produkt og målgruppe. Tro os, her er intet overladt til tilfældighederne. Se blandt andet, hvordan vi har brugt forskellige fonte til SoundWheel her.

FARVE

FARVE

FARVE

FARVER

Brugen af farver har en stor betydning for, hvordan dine kunder opfatter dit brand. Når du vælger farver til dit brand, er det vigtigt, at alle farverne spiller godt sammen. Du kan med fordel vælge to til tre primære farver og fire til fem sekundære farver. Det er vigtigt, at du sørger for at holde fast i de samme farver, hver gang du skal ud med dit budskab. Det vil nemlig automatisk skabe genkendelighed og gøre dit brand mere helstøbt.

 

Tag blandt andet et kig på, hvordan vi med rolige og afdæmpede farver har skabt et elegant look i brandingen af San Marco Junior. Tager du derimod et kig på familiemagasinet Yolly og lasagnebaren Layers, vil du se flere farver, fordi vi her gik efter et mere legende udtryk.

BILLEDER

Billeder findes i mange forskellige stilarter, og der kan være stor forskel på kvaliteten af billeder fra fotograf til fotograf. Her er det ligeledes vigtigt, at du vælger billeder i en stil, der repræsenterer dit brand på bedste vis. Har dit brand eksempelvis et legende udtryk, kan du sagtens vælge lidt mere farverige og vilde billeder, der ‘larmer’ lidt mere. Det kan også være, at du har et klassisk, minimalistisk brand, og du i stedet skal gå efter mere rolige billeder. Vi vil til enhver tid anbefale, at du får taget professionelle billeder af høj kvalitet. Stol på os, når vi siger, at det vil gøre en stor forskel for dit brand.

Vector graphic saved my life.png
Grafisk design
Mathias fra A Pretty Good Company.jpeg

Mathias sidder klar til at tage imod i dit opkald eller besvare din mail.

+45 28 77 88 01

bottom of page